Земята, е едно цяло.
Земята, е неделима частица.
За някои, тя е зърно зряло,
от жълта и натежала пшеница.
За други, безкрайна е градска алея
с красиви градинки от нежни цветя.
За трети пък, срамна е гонорея,
красиво прихваната в зелени поля.
Един я вижда, като тепсия.
Втори доказва, че е кълбо.
Има мнение, че от Месия,
тя е създадена, но за добро...
Или пък лошо – истини много,
всеки за своята твърдо държи.
За мене, земята е мерено слово.
За тебе, роман е пък – може би!
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.