Jun 17, 2022, 11:44 PM

Неизбежните полюси два 

  Poetry
228 1 0

Кой копае в душите ни ями,
и раздира сърцата без жал?
Кой покрива лицата със рани
и подхвърля по пътя ни кал?

Кой във виното капва отрова
и превръща усмивка в сълза?
Кой отглежда в утробите злоба
и прикрива със облак звезда?

Риторично ви питам, а зная –
всеки сам е ковач на съдба.
Сам създава и ада, и рая –
неизбежните полюси два!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??