Apr 16, 2021, 5:46 PM

Нека 

  Poetry » Other
203 0 3

Толкоз много надежди умряха

на младежкия син небосклон.

Сякаш манна небесна валяха

без задръжки, без грим, без поклон.

 

А сега  толкоз стар и ненужен

ми се иска да спра, да почина.

Малко глух, малко сляп и оклюмал

търся случай и търся причина...

 

Да се върна в таткова къща,

там където се раждат слънца.

Нека утрото там ме прегръща,

нек' ме жали родна роса.

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??