Feb 7, 2021, 7:37 AM

Неканена гостенка 

  Poetry
355 1 4

 

 

 

Знаеш ли…

Не си добре дошла!

Не е за теб открехнатата ми врата.

 

Не гледаш ли - 

дете съм още…

Не смятам да пораствам

ни денем, ни нощем!

 

Не виждаш ли?

Не спирам да се гоня с вятъра…

Когато го настигна,

тогава ти ела…

 

Не чуваш ли?

Все още се разпявам с птиците.

За моята песен ми трябват ята…

 

И роклята ми …не е готова още…

шият я цветята.

Всяка пролет търсят цвят за мен

по-пъстър от дъгата…

 

Не ми изпращай влага във зениците.

Не заплитай сребро във косите ми .

Разбираш ли…

не си върви с зеленото в очите ми!

 

Болят ме ставите, ли казваш?

От много ходене по мъките е….

Крила си имам, ти забрави ли?

Небето е над мен…

И пътят ми…

 

© Ангелина Стойчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чудесен финал!
  • Много е хубаво, Ани! А финала е страхотен! 💖
  • Неканена гостенка, но и нежелана. Не е време за нея сега, а само за такива чудесни стихове. А с този прекрасен финал, Ангелина, направо й затръшна вратата:

    "Болят ме ставите, ли казваш?
    От много ходене по мъките е….
    Крила си имам, ти забрави ли?
    Небето е над мен…
    И пътят ми…"
  • Точно така, Ангелче! Няма да се предаваме, я!
Random works
: ??:??