Времето дойде за пролетта
да пристъпи тук тя бавно.
Да напича пъпки и цветя,
за любов да е зелено, равно.
Но не чувствам топлина,
нито виждам слънцето огряло.
Студ сковал и тяло и душа,
сняг е оцветил пейзажа в бяло.
Вярно, закъснява много тя,
не отричам, че ми е студено.
Но предчувствам някак си беда,
нещо важно има променено.
А на хоризонта там далеч,
буря страшна сякаш се задава.
Вижам кървав дъжд като след сеч,
зла поличба туй ни предвещава.
Топлина усещам в кратък миг,
слънце ярко вече е изгряло.
В радостта си срещам го със вик,
но то чезне бързо избелдняло.
Къмто хорзонта там пълзи да падне,
залез не е туй уви сега е пладне.
Пролетта ли днес към нас върви,
или черна смърт сега ще ни нападне.
Свличам се в калта на колене,
в мрака ничком съм пред Бога!
Моля ти се Господи България пази,
друго аз уви да сторя днес не мога!
© Петър Петров All rights reserved.