May 16, 2017, 12:41 AM

Нетенденциозно 

  Poetry » Civilian
994 3 10

 

По бузата ми тихо днес

една сълза се свлече…

Тя беше моят ням протест

във гняв прикрит, облечен!

 

Тя беше стон, заглъхнал вик,

разцепил тишината,

непредизвикан, чужд ритник

обърнал ми душата!

 

Сълза невидима бе тя,

но казах всичко с нея!

В небитието отлетя

Орфей със Дулсинея…

 

А после в мир оставих тук

обидите неправи!

Че може Господ, никой друг,

присъди да раздава!

 

Таня Симеонова

09.01. 2017 г.

© Таня Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??