Сега съм тъжна. Тук без теб е пусто.
Изтичам като капка в тишината,
търкулвам се по скулите, по устните,
невидимо се вливам във душата ти,
безшумно се прокрадвам към сърцето ти
и само ти нашепвам, че те чакам -
тук някъде, заплетена в куплетите,
измежду думите - разкъсана... Тук някъде...
Не ме търси, а просто прочети ме -
една тъга през сълзи ме написа,
а после ядно зачерта ми името
и се разсърди на съдбата ми-орисница.
Сега съм зима, с ледено сърце,
ругаеща врабчетата по клоните,
в снежинки скрила своето лице
и в ледена шушулка свила спомена.
Поканила съм в мене ветровете -
дано да те отвеят надалече,
за да забравя, че съм всъщност цвете,
да разцъфти невидимо обречено...
Лондон 23/12/2014'
© Росица Чакърова All rights reserved.