Jun 2, 2009, 11:07 PM

Невъзможната любов 

  Poetry
777 1 9

Дует: Kadife_   и   Самодива

Отдавна спрях да вярвам в любовта,
омръзнаха ми нощите тревожни.
Измамница отколешна е тя,
прекрасна, но реално невъзможна.


В сърцето ми притихнала стои,
от невъзможност просто уморена
и най-нахално пулса ми брои,
докосва ме с ръцете си студени...


Уж топлела човешката душа,
била уж необятна като Космос,
а хвърля те сред мрачна самота.
Дори от цар направила би просяк.

Прикрива се зад чар и красота,
за жертвата поредна се оглежда,
намери ли я, после с лекота
във свойте лабиринти я отвежда.


Отрекох я, проклех я, но уви -
в сърцето ми се върна, победила
проклятие, неверие, злини
и пак съм в плен на крехката ù сила.

Предадох се. Отново ще боли...
ще се въртя в спиралата ù сложна,
а тя ще се усмихва отстрани -
изгаряща, жестока, невъзможна…

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??