Oct 15, 2023, 9:48 PM

Нищо друго 

  Poetry
156 2 3

НИЩО ДРУГО

 

Навярно в мен душата се смири, преди да литне с облачето бяло –

престанах да си мисля за пари, за своето безценно, вехто тяло,

какъв съм, кой съм и защо бях тук? – не си задавам тъпите въпроси,

дали денят лопатка със боклук, или коматец топъл хляб ми носи?

От мен се изпариха – яко дим, надеждиците – всъде да съм първи.

 

А някога бях див, неуловим, по-бърз от всички в подмола пъстърви!

Надзъртах с любопитство на момче из непроникновените пространства.

Доде през мене Времето тече, аз дишах, плаках, смях се – и пиянствах.

С Поезията левче не спестих. Ще тръгна – чист! – към лоното на Бога.

Оставям ви за спомен своя стих! – защото друго нищичко не мога.

 

15 октомврий 2023 г.

гр. София, 6, 55 ч.,

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • С Поезията левче не спестих. Ще тръгна – чист! – към лоното на Бога.
    Оставям ви за спомен своя стих! – защото друго нищичко не мога.

    Твоето можене е дар Божий и дано още дълго време ни радва.
  • Достатъчно.
    Поздравявам те.
  • Де да бяхме всички като теб и да правим само това, което можем.
Random works
: ??:??