Чрез нея
смисъла житейски
аз
открих,
защото я дарих
преди това
с надежда
и нежната,
до смърт ранена гръд,
усети
как любов взаимна
ни повежда
по път,
белязан
с благодарност
и нова за живота вяра,
но сенките на мрака
са нащрек –
любов по-висша
имитират,
пълзят,
неблагодарни,
в изневяра
и даже чрез поезия репетират...
© Валери Рибаров All rights reserved.