Aug 27, 2021, 7:37 PM  

Нощ 2 

  Poetry
340 6 10

Нощта наметна звездия си шал,

по слънчев лъч към синевата слиза.

Мечтае ли цветът ѝ да е бял

макар изящна в черната си риза?

 

Ухае на парфюм. И чаша ром.

И има вкус на първата целувка.

Усещам, за сърцето ми е дом,

макар, че по сълзите ми препуска.


Нощта е нощ, със страстния си пулс

изтласкала по вените ни огън

и влизаща в живота, като трус,

и тръгваща си без да каже “Сбогом”.

 

Такава нощ, която няма жал,

която си отива хладнокръвно,

захвърлила копринения шал

съблича се, преди навън да съмне

и после се извива като дим…

оставила желание за още…

 

е нощ, в която няма да заспим.

И не е като всички други нощи.

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??