Nov 18, 2022, 10:17 AM

Някога някъде... 

  Poetry » For kids
357 1 6

Някога някъде 

сред руини някакви

едно зелено човече 

попадна и рече:

 

Къде съм? Защо съм? 

Може би да търся история? 

А може би да играя на воля? 

Или пък вятъра да гоня? 

 

И започна човечето зелено

да се оглежда удивено... 

Ето тук една пчела, 

работничка добра! 

 

Ето там едно цветче, 

да радва нечие оче! 

А това там какво е? 

Ура, приятелче мое! 

 

Намерих те! Намерих те! 

Радваше се зеленото човече

и подскачаше около едно буболе!

Намерих те! Намерих те! 

 

Ще пада игра, 

нали така? 

Но буболечето малко

се изплаши, жалко! 

 

Избяга надалече 

и не се върна вече... 

Зеленото човече 

се натъжи. 

 

Затвори очи

и си пожела

добър приятел

за игра... 

 

На неговата планета

една звезда се отрони...

Чу съкровената мечта 

на малката зелена душа. 

 

И се зае да сбъдне

тази тъй обикновена 

и така вдъхновена 

мечта за другарче в игра. 

 

Някога някъде 

сред руини някакви 

играеше едно момче, 

но необикновено, а с едно краче!

 

И изведнъж видя 

зеленото човече, 

засмя се и му рече! 

Здравей, мое приятелче! 

 

Искаш ли да бъдем 

другари в игрите? 

Да скачаме

И да тичаме... 

 

И на воля по света 

да скитаме? 

Искам, искам! 

Човечето рече

 

и да прегърне 

новото приятелче

се завтече!

Защото

 

няма значение 

дали си човече зелено

или си момче

с едно краче родено 

 

щом носиш добро сърце,

щом гледаш света 

с широки очи, 

щом имаш приятели добри! 

© Людмила Данова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??