May 11, 2018, 10:35 PM

Някой е минал по тази пътека 

  Poetry
1054 7 12

 

Някой е минал по тази пътека.

Стъпките още личат.

Спрял е за малко. Оставил е цвете.

После е тръгнал на път.

Помнят го старите тихи дървета

как е посядал до тях;

пил е водица от ручея, дето

още говори без глас…

Имал е своите мисли, тревоги,

срещи, раздели, мечти…

Вдигал е поглед нагоре към Бога

в тиха молитва и стих…

Може би някой е плакал за него,

щом си е тръгнал оттук

и го е носил дълбоко в сърцето

чак до последния дъх.

После са минали много сезони –

бури и слънчеви дни.

 

Малкото цвете е пуснало корен –

ето го, още цъфти!!!

© Руми Бакърджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??