Jul 17, 2009, 9:13 PM

Няма да се преклоня 

  Poetry
1450 0 25

Отдавна се научих да се боря

със злобата на вълчия ни свят.
Разбрах, че враговете, без умора,

не се предават даже като спят!

Скрих доброто в себе си, в сърцето.

Умело камуфлирах го  със фалш -

заключих го зад няколко резета

и сложих му огромно куче-страж.

Маска със усмивка си поръчах -

нека да съм с модата във крак.

Някак си и аз се поовълчих,

заедно със  вълчия ни свят!

Нали да бъдеш честен е порочно

и грешен си, когато си добър!

Улики нагласяли нарочно -

Доброто се наказвало със смърт!

Съдът решава - три пъти виновни

са хората със чистите сърца.

Осъжда ги на нощи безсъновни

и сам си е доволен от това!

А, маската на фалша и лъжата

нося, всъщност, само през деня.

Така се защитавам във борбата

и тайно се промъквам към врага.

Но няма да се преклоня, защото

вярвам в неизменното добро!

Вярвам в чистотата на живота

и в силата на вечната любов!

 

 

 

 

© Мартина Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??