Mar 26, 2015, 9:59 PM  

Сред песента на чайките... 

  Poetry » Odys and poems
1014 0 2

Приседнах при залез на балкона,

морето шумеше като  при есен –

чайките, кръжащи по небосклона,

за музата пееха някаква песен:

 

 

''Музо, герой и рима

сред действителност ранима...

Верен страж...

и на самотен плаж...

 

Наричаме те с различни имена

в творческата  вечност...

И сред спомени и времена

ти си прелестна със своята безконечност...

 

 

Лодка...

Сред живот разходка...

Стряха –

за душата ни плаха...''

...

Сипах си чаша сок,

взех химикал и хартия

и водена от някакъв душевен поток,

себе си сред римите исках да открия.

 

 

 

© Мариета Дечевска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ами то съдбата на можещите творци в историята често се сблъсква с критици като Вас ...... но няма да позваля дабъдете моя палач!
  • Mislq è w dne6no vreme kritici kato vas za sujalenie obirat ovaciite!
Random works
: ??:??