Обич моя, ненадейна моя обич.
Мое дълго търсено крило.
Мое обещание за полет.
Песен моя, порив за живот.
Моя нежност, звънка тишина.
По небе с въздишка писан стих.
Моя неразказана сълза
от внезапна радост. Мой светлик.
Мое ненапито сладко вино,
с дъх на зрял и сочен плод.
Вечна жажда, страст неутолима.
Щедра нощ, обсипана с любов.
Моя звездна среща. Кръстопът,
посред който името ти свети.
Ангелите вечер ми шептят,
че от твоето ребро съм взета.
Обич моя, ненадейна моя обич,
тиха жар си, въгленче отляво.
Търсейки ръцете ти отново,
падаща звезда успях да хвана.
© Бистра Малинова All rights reserved.