Jun 5, 2022, 9:34 AM  

Обичай я... 

  Poetry
232 5 4

Обичай я, ми каза тихичко реката

и продължи по дългия си път.

Водите ѝ погалиха ме по ръката,

а всяка капка носеше светът.

 

Почувствай я, ми шепнеше липата.

Обсипана със малки цветове.

Пленени в аромата ѝ са сетивата.

Превърнат миг във векове.

 

Поискай я, потрепваше тревата

с зелената си мека гръд.

Полегнах и усетих топлината.

Пътувам по безкраен път.

 

Почакай я, докосна ме ветрецът

с ефирната си тишина.

Обгърна ме, повеждайки слепецът

оставил черна самота.

 

Ти приеми я,  пееше душата

с небесната си чистота.

Щастлив живееш от мечтата,

че Любовта е Светлина.

 

Обичай я...

© Гедеон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??