(из цикъла „Вицове в рими”)
„Нападнаха ме, братя, до шушка ме обраха” -
на своите колеги оплаква се Стойне.
„Кога бе? Как се случи? Къде и колко бяха?
Успя ли да запомниш лицата им поне?”
„Че как да ги не помня... от четвърт век почти,
където и да ходя, все гледам им лицата...”
„С бандитите, изглежда, закъсал си го ти!”
„Каква ти банда, братя... жената и децата!”
© Ангел Веселинов All rights reserved.