Обяздих огъня
(Бях гореща)
Обяздих огъня.
Подгоних ветровете,
докато
мътно-огледална
се разлях.
По калните очи
познах се.
Отдалече.
Във тях неискана
се стекох.
И изтлях.
Попих със устни
пепелна жарава.
Снежинково
се пръснах върху тях.
Подслон намерих
в топлата ти
пазва.
А в студ премръзнах.
И не дишах.
И не спях.
Два черни облака
обесиха небето.
И прогориха го със
изгревни лъчи.
Прошепваше ме
клетвено
морето,
залязло в дланите
на моите мечти.
Проскубах си
несъстоялите се
срещи,
с молитва в твоя глас
се разпилях.
В дъгата се облякох.
Бях гореща.
Но в леден
ноемврийски дъжд
умрях...
© Елмира Митева All rights reserved.