Jul 7, 2015, 12:45 PM

Очакване 

  Poetry » Other
865 0 14

 

Къщурката стара празнува,

повдигнала схлупена стряха.

На двора ú птички палуват

и люляци сини цъфтяха

от вчера. Ухание свежо

опива треви и дървета,

в сърцето ú свети надежда,

очаква тя свойте момчета,

към старата порта поглежда

да чуе смеха на децата.

Прозорчета поглед навеждат,

друг няма, освен тишината.

 

Къщурката сгърбва снагата,

ухаят пак люляци в двора,

проскърцва самотна вратата -

очакват любимите хора...

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??