Jun 29, 2006, 10:42 AM

Огледалото не знае 

  Poetry
1021 0 24

 

 

Въпросите увисват и се размножават

на халост – отговорите им знам.

Издайнически ноздрите се разширяват

във тиха ярост,неприязън ,срам.

 

А ноктите забиват се и  правят рани,

не ме боли,поне да мога

следата ти да заличa от мойте длани.

Поне гневът да превъзмогна.

 

Опитвам в оглегледалото да се позная,

а отражението - мраморно мълчи.

С напипване опитвам да се разпозная,

но чужди са ми всичките черти.

 

Парфюм нахален и след проветрение витае,
отворих прозорец,последна врата.

Попитах огледалото - мълчи, и то не знае -

как се проветрява затворена душа? 

 

 

 

 

 

 

© Екатерина Банска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??