Mar 25, 2016, 4:15 PM

Ограбен живот 

  Poetry » Civilian
313 0 4

                                                        Ограбен живот

 

 

Как ограбва ни живота...

крадец най-мил е на света...

На младостта е той  пилота,

на вярата уханието и цвета.

 

Рисунки по челото и окраска

наслагва всяка пролет, зима.

Усмивката скрита в маска.

Думите изгубват смисъл, рима.

 

Споменът с часове мълчи

за ласките, за тоз бездушен свят.

Някъде единствено стърчи,

ухаещ и разцъфнал цвят.

 

Когато морно набраздени устни

от жажда шепнат пак.

Дали живота ще отпусне

да се върнем в дните на хлапак.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??