May 24, 2009, 10:16 PM

Опустошени пожари 

  Poetry » Love
946 0 5

 

Сърце горещо даде ми да пия -

отрова кръчмарска в празна чаша.

В сърцето ми подпали гореща слама

без огън - вода и не остана.

 

На един дъх пламъците изпих.

Своя дом жадно разрових.

Пътеката на ехото ме срещна

на кръстопътя с неверните очи.

 

Пожарът опърли ми крилата.

Гълъбица съм бяла,

ала не ще полетя

към пожара буен с гарвана черен.

Гълъбица тъжно е летяла...

 

Чашата празна неналята остана.

Димът нека отровата да изгори.

Пожарите се свършиха.

    Слънцата изтляха.

Сърцата жадуваха за неугаснали пожари.

© ДИМА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??