Jun 2, 2012, 10:50 AM

Остани тази нощ 

  Poetry
1375 3 20

Остани тази нощ -

само тази нощ имам, любима.

След това може би ще съм лош,

ще съм чужд или просто без име,

 

ще съм буква в тефтер

или номер изтрит в телефона.

Но сега… но сега си до мен,

а нощта е така благосклонна.

 

Знам, че искаш безчет,

обещания в бъдеще време:

колко много луни занапред

ще люлеем, докàто задремят,

 

колко много слънца

ще попивам в косите ти с устни

и как никой и нищо в света

теб от мен няма как да откъсне.

 

Но защото, любов,

в миг такъв най-кретенски съм честен,

мога само да кажа едно:

остани тази нощ без претексти.

 

„После“ просто е зар -

няма плът, няма мирис и няма

ни един влюбен - млад или стар,

който знае какво ще се падне.

 

Има само „сега“

и очите ти тъмни от жажда…

А в гръдта ми шепти океан  

и за теб нощна приказка ражда.

© Владо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??