От миналото идва аромат,
ухае на забравена надежда,
заплита ме в усещане за свят,
все още жив
и истински изглежда.
Не мога да го скъсам
ей така,
да го захвърля някъде
с охота...
От него идва още аромат
и ме омайва
посреди живота...
А аз разправях някакви неща,
че вече съм израснала,
узряла...
Но ето –
идва този аромат
и разрушава
крехката раздяла.
© Руми Бакърджиева All rights reserved.