Sep 19, 2021, 12:07 PM

Oт нема̀й-къдѐ 

  Poetry » Landscape
247 1 6

Реката буйна рано придойдѐ,
напук на есен, листопад и суша
и спря септември, от нема̀й-къдѐ,
гласът ѝ светлоструен да послуша.

 

Разказва тя, че ручей е била,
плете коси върбо̀ви без умора.
Проплаква за любов и теглила̀,
за облаци, за птици и за хора.

 

Гласът ѝ е като милувка чист,
а вятърът тръстиките прегръща,
отронва той за нея лист, след лист
за мравчица и бръмбар сетна къща.

 

От жадна птица паднало перце,
любовен стих по бързеите пише.
Септември носи слънчево сърце,
но чувства се самотен и излишен.

 

На капчици тъгата разпилял,
по пътя си върви съвсем полека.
Река невярна, всичко би ѝ дал,
но тя обича вятъра. И нека!
 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??