Nov 8, 2015, 7:55 PM  

... от пълно - в празно... и обратно... 

  Poetry » Love
887 1 12

 

 

... от пълно - в празно... и обратно...

 

 

Обикалям се. Търся си нивката.

Трака щъркът оклюнен.

И ми е облачно. И... ми е сиво.

Грейва тъга - жълта дюля.

 

Ето гърненцето. Ето сълзата му.

Пукнато и сакато.

Има ли някъде край земята.

Има ли приказки? Спят ли?

 

Герда ли, Кай ли? Бели фъртуни.

Веят безсъници. Дращят.

Нещо замръзва в мен. Нещо се гуни.

Малки джуджета във страшното.

 

Лист съм. Преплувам се. И се викам.

В гората ми - гребен до гребен.

Търсих. Не търсих. Празно е ситото.

Пълно. Отсам и отсам. Със тебе.

 

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??