Nov 24, 2014, 2:43 PM

От упор 

  Poetry
748 0 7

Празна кръчма, двойна маса, аз и ти -

два гръмовни облака над бялата покривка.

Две еспресо, две газирани води,

виснали от чашите, обесени усмивки.

 

Уж говорим. Тихо и спокойно уж,

а се стреляме възпитано и страшно с думи.

Толкова съм чужда. Ти си също чужд

и в челото ми забиваш звукови куршуми.

 

Млъквам. Свеждам си челото, за да можеш,

да постреляш, с думите си, в него донасита

После сервитьорът в сметката ще сложи:

- две кафета

- две води

- любов (с чело пробито).

 

Радост Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??