Mar 17, 2020, 7:44 AM

От Варна и назад 

  Poetry
679 3 2

Каква порода! “Селски бабаит”! 

Най-първият левент е на мегдана!
Едва ли ще изчезне като вид, 

дори незнаен вирус да го хване.  

 

Екскурзийка сега? Защо пък не! 

В Италия, на път за Барселона. 

Светът да знай  – един смелчак поне 

нанякъде Михаля е подгонил. 

 

С пращящ имунитет на расов бик 

се слави нашето балканско чадо. 

Била е епидемията в пик?! 

Защо да мисли баба или дядо...

 

И рицар същи, вече заразен, 

той горд се връща в милата Родина, 

ще кашля покрай тебе, върху мен  – 

на длъж и шир край всички ще премине.

 

Но някак ми се иска все да знам, 

(въпросът ми е мъничко безочлив), 

геройски ходейки насам-натам, 

защо в Ухан най-първо не отскочи?

© Петя Павлова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??