Jan 9, 2009, 4:47 PM

Откакто заваля 

  Poetry » Other
1717 0 43
Вали наоколо. Вали и бързам.
Снегът е лек, дори не се усеща.
Тежи ми споменът, едно обвързване
и чувството, че ще се случи нещо.
Болящ е въздухът. Не ми се диша,
когато градусите са на минус.
Навън е лед, а във очите киша.
Боде ме липсата - досаден вирус.
Не помня някога дали било е
така самотно, улично и бяло.
Студът върви след мен. Като копой е,
надушил мойта диря почерняла.

Вали наоколо. Вали и бързам.
Снегът е тих. Не мога да го чуя.
Почти пристигнах.
              Ти дали си тръгнал?
Откакто заваля, по нещо губя.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??