ОТКРАДНАТО СТИХОТВОРЕНИЕ
... седя и слушам школското звънче,
а в даскалото дворът пак се пълни –
отново ставам същото момче,
загледано в момичешките хълми,
в класа най-изтърваното хлапе,
дори не ме приеха в Комсомола! –
купувам си на лавката фрапе
или си хрупам чипса с кока кола,
избягал пак от час по алгебра,
и без домашно по литература,
защо – не смогнах тъй да разбера? –
упрекваха ме в липса на култура,
та, аз дори Тургенев и Толстой
наизустих край Лермонтов и Лорка,
растях – и ме възпитаха без бой! –
с тоягата и вързания морков,
не знам дали с домашно – или без,
живяхме всички някак си наужким...
А римичките в стихчето ми днес
преписах ги на класното –
от Пушкин.
15 септемврий 2016 г.
гр. Варна, 20, 20 ч.
© Валери Станков All rights reserved.