Откъснатото цвете
е като кратката любов.
Красиво, интересно,
за час, за ден, за нощ...
Душата с нежност гали,
омагьосва сърцето,
дарява нежност, ухание,
но все пак идва момента,
когато увяхва само
и загива без следа,
като кратката любов,
захвърлена небрежно -
някъде си в паметта...
© Пепа Деличева All rights reserved.