Jan 31, 2008, 8:02 AM

Палач 

  Poetry
630 0 3

Кървя... За кой ли път ранена!

Събудена с крясъци и плач...

Вървя по пътя си смутена,

сочена от пръста на живота - мой палач!

Осмелих се безочно да поискам

от така хваления плод - любов...

Ах, каква вина! Да искам да обичам,

да усетя вкуса на любовта... А ти, живот!

Смееш се в лицето ми, жесток!

Сякаш исках като птица да летя!

Сякаш да искаш да живееш е порок!

Да, крещях! Омръзна ми само да шептя!

Да! "Мълчи!" - ще изкрещя в лицето ти

и смутеният ще бъдеш ти, нали!

Ще се смея, ще танцувам... Ще живея!

Защото тук съм и смятам да остана...

                                                  И то - такава!

© Диа-непокорна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??