Преграда стъклена, но здрава
сложила съм днес,
че злите сили искат да проникнат
в душата и любящото сърце.
Под ледено-студена маска
лицето скрих от хорските очи,
стрелите им отровни ме пронизват,
а от тях много ме боли.
Бушуват страстите в гърдите,
възпламеняват се като пожар,
очите огнени искри разпръскват,
но силна съм - стихията ще потуша.
Доброто побеждава злото -
записано е още в древността.
Живея със едничката надежда,
че някой ден ще махна този параван.
© Жулиета Вълчева All rights reserved.