Печалба
на Н.С.
Влезе в живота ми точно когато имах нужда.
Нужда от покой. И нужда от вълнение.
Изпрати сърцето ми отново на служба.
Различна от застой. И не на подчинение.
Ти прозря в душата ми -
обиколи всеки ъгъл и застана
на пътеката, която бе застлана.
Застлана с много скръб, болка и тъга,
и не по-малко самота.
Застана да очакваш позволението ми.
Ти искаше да се пребориш
с всички мъки и разочарования,
от които сърцето ми бе разбито на милиони частици.
Искаше да си оспориш
място - за нови очарования -
място без злоба и без място за сълзици.
Успя! Сърцето поддаде се и падна във боя.
Твое е и винаги твое ще бъде!
Най-прекрасният звук е когато чуеш му воя.
И когато знаеш, че винаги твоя ще бъда!
© Яна All rights reserved.