Песен от Безкрая
Безкрай!...И вятър, който вие
със цвят неверотно син...
Морето, корабът и ние –
от дързост луди до един!...
Тук птиците дори не стигат,
от Вечността долита звук
и още котвени вериги –
глух о́бертон добавят тук...
А над вълните с Оня вятър
внезапно литва песента,
която пеем в необята –
залюбени в Безкрайността!...
Понеже знаем – нейде остров
очаква ни в Безкрайността
и с любовта, която просто –
за нас е дар от Вечността!...
И пристан със моряшка кръчма,
където оцеляли пак
за всичко дето ни измъчва –
ще пеем станали на крак...
...В Живот стихийно-ураганен
пребродили Безкрайността –
обръща ни инстинкт спонтанен,
че в ро́ден дом е: Вечността...
23.06.2021/Едно време в Океана
© Коста Качев All rights reserved.