Apr 23, 2010, 11:26 PM

Песента на лалетата 

  Poetry
761 0 2

Песента на лалетата

 

Ще чуем как лалетата говорят,

може би понявга да попеят,

когато аз съм тъжен, тъмен корен,

когато ти си златен прах развеян.

 

                  * * *

На утрото очите ще са тъмни

като моите и твоите също.

Ще знаем, ще знаем, вън се съмва,

ала прозорче няма наш`та къща.

 

Таванът ни земята ще опира.

Прагът ни протрит - пак във нея.

В храма тих и кротък на всемира

песен като капка ще се влее.

 

                * * *

Лалетата щастливо си говорят,

понявга песен си припяват.

Без да знaят, че във своя корен

песента им двама преживяват.

© Мариян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??