Jan 11, 2013, 1:22 PM

Писмо до Архангел Михаил 

  Poetry » Phylosophy
1359 3 26

Ще бъда твоя. Утре. Може би.

Не ми пристягай отсега въжето!

Днес още дишам. Златен дъжд ръми

от везаните пазви на небето.

 

Днес още мога нежно да мълча,

прегърнала едничкото си чедо,

да слушам вън как шумоли снега...

Едно врабче от клончето ме гледа.

 

Врабецът има своята троха,

аз имах хляб и муза - значи всичко.

И днес съм на последен светофар -

ще ме премажат както си пресичам.

 

Но няма да приплача: "Пощади"!

Било, какво било. Щом кажеш - тръгвам.

За мен ще светнат падащи звезди,

за моя син - една целувка дълга!

© Кети Рашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??