Dec 29, 2010, 3:58 PM

Пластика на мига 

  Poetry » Love
600 0 2

Пластика на мига

По мислите прокапва тъмен ром,
мълчания среднощни се разтичат.
Душата скита без покой и дом
и сънища вълшебности предричат.

Надничат в недовършения стих
онези съкровения извечни,
взривяват се и търсят пристан тих
в уюта на пространствата сърдечни.

По тялото се плисва сладостта,
в копнежна неувереност потръпва...
На разума нетрайна е властта -
молитвено във стаята пристъпва.

В такава нощ е грешно да си сам,
без нежност да осъмнеш - непростимо.
Какво ще сбъдна в този миг - не знам -
измамна споделеност... че те има!

25.12.2010г.

© Милена Белчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??