Mar 31, 2012, 1:18 PM  

Облаче ле, бяло! 

  Poetry » Other
1320 0 40

(С благодарност към Benra за предоставената информация)

Един чужденец я изпя. През сълзи.
Един чернокож, друговерец.
Изпя я на нашия роден език
и който го чу, потрепери.

Днес хиляди хора по целия свят
тъгуват за дом и родина.
И "бялото облаче" носи за тях
тих спомен от свидното минало.

Прелита над граници и времена.
Звучи под различни небета.
За гордост на нашата малка страна
и радостна тръпка в сърцето.

© Елица Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??