Oct 15, 2022, 8:21 AM

По памет си създавам чуден свят 

  Poetry
256 9 12

Такива сме, четяхме до зори. Далеч от фалша, злобата и кича,
и сигурна съм, и до днес дори, с луничките на Пипи аз приличам.
И с Карлсон политах неведнъж, деляхме си усмивки и бонбони,
Али баба - брадат и страшен мъж, с четиресет разбойници ме гони.
И Питър Пан ми беше като брат, и Тамбукту ми беше вън, на двора,
с килимче литвах нощем, до Багдад, та с Аладин арабски да говоря.

Къде ли само аз не съм била? И с "Наутилус" плувах в океана,
и птица Рух, с огромните крила, помагаше ми Малък принц да хвана.
Очите уморени са, сълзят, напада сняг отдавна по косата,
по памет си създавам чуден свят,  че в този май привъшват чудесата.


 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

... не станах учен с умните глави, растях из Чичо-Томови колиби,
пях със щурчето в летните треви или хвърчах с летящите си риби,
търчах през индианските гори – и тихичко заспивах с Ран Босилек,
сънувах Малки принцове в зори и Киплинг с едногърбите камили,
из прериите заедно с Майн Рид преследвах хер ...
  415  10  15 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??