May 1, 2015, 9:12 AM  

По "Признание" от Андромаха 

  Poetry » Other
260 0 0

 

"Аз съм влюбена в тихия дъжд,
онзи който си шепне с листата,
който слива небесната длъж
със въздишките на земята.

Идва кротко, без бури, без гняв,
нито топъл и нито студен.
Дъжд безмълвен, безцветен, без нрав,
който много прилича на мен."

 

Аз от малък обичам дъжда,

макар много от нас да го мразят.

Понякога ни гълчи,

понякога гали

и пречиства душите ни даже.

Пръстта капките срамежливо поят

и семената водят към живот.

След него птиците песни роят

и веселят човешкия род.

Затова обичам и живота

без да се боя от смъртта.

Зная, че е странно за хората,

но не ми е интересно това...

 

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??