Когато обичта невинно си отива
и маха ти за сбогом от перона,
когато всеки опит да я върнеш
завършва по-позорно и от тона,
който вечно грешно свириш
на струните на старата китара;
когато да обичаш пак
не ти помага и отвара,
спомни си ти за топлите ни нощи,
за всички наши дни незаменими,
спомни си пак за всички искрени усмивки
за вятъра дори неуловими
и после пускай обичта
да тича боса по перона,
да гони следващия влак,
за да ти маха някога отново.
© Diamonique All rights reserved.