Излизам пак от мойта стая
и скитам вечер из града,
над който облаците ваят
на призрак силует в студа.
Аз търся къща, но не зная
по улиците де е тя;
навярно в нея свети стая,
над нея -- бисерна звезда.
На двора тъмен ще поседна
под сини влюбени лози,
ще гледам как луната медна
над криви покриви виси.
И дълго този миг ще чакам
и с вятър ще снова в нощта,
попаднал тук от древна сага
сред улиците на града.
декември 1989 г.
гр. Сливен
© Лъчезар Цонев All rights reserved.