Jun 6, 2009, 9:05 PM

По залез II 

  Poetry
10712 3 38

                                                                               ... Тази вечер залезът е сребърен.

                                                                               Аз съм с много залези богат.

                                                                                          Васил Златарев

 

 

                          По залез II

 

Напълних погледа си с късен залез.

Във мислите запазих светлина.

По залез всичките стрелки са спряли

в окръжности от пълна тишина.

 

По залез всичките дървета

в душите си са плачещи върби,

осеяли последната пътека

със нежност от притихнали сълзи.

 

Намерих спомените си във времето,

преди да стане сребърна нощта.

По залез цялата Вселена

е миг, потънал в любовта.

 

По залез дланите полека

докосват края на деня.

Лъчите са безкрайно меки...

Душата ми сега е топлина.

 

          Венцислав Янакиев

                   06.06.2009

© Венцислав Янакиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??