Nov 3, 2023, 7:36 PM  

... по здрач така е – всички котета са сиви... 

  Poetry
225 3 8

Градът притихнал е, а още не е мръкнало,

вървя замислена по уличките криви,

понесла лист, острилка и моливи,

тъга нечута пак в душата се е вмъкнала.

 

Присяда, пише, драска, почва от началото,

две котки улични в контейнера се скриха,

нагоре гледам, виждам няколкото стиха,

в небето, а е предвечерно изсветляло то.

 

И бързам сгушена към топлото на къщата

и стихнал вятър предвещава дъждовете,

забравената лампа в стаята ми свети,

подканя ме: — "Пиши! А утре ще си същата..."

 

Едва ли. Още помня двете сиви котета,

по здрач така е – всички котета са сиви...

Поети... Не познавам ни един щастлив и

неносещ кръста свой невидим към Голготата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

... по здрач така е – всички котета са сиви...
Надежда Ангелова
По здрач така е – всички котета са сиви,
но важно е душата вътре да е пъстра.
Тя ще извади бързо цветните моливи ...
  177 
Поетите живеят, за да пишат
и пишат, за да могат да живеят,
с поезията си по-лесно дишат,
без нея да живеят, не умеят.
Но не защото са сърца страхливи, ...
  182 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??