Jul 3, 2022, 5:27 PM

Побеляла младост 

  Poetry
221 4 9

Понякога се чувствам адски сам
и моля се с проблеми да се справя.
Димитър вечно страда неразбран
и болката дълбоко я заравя.

Познавате ли младото момче,
което от столетия се труди?
По пътя си сълзите си влече.
Копнежите навярно са заблуди?

Душата ми е тежка – килограм,
но хората я ритат и се смеят.
Ограбват ме приятели без срам
и бавно младостта ми се белее.

Обичащият Митко май е стар
заключеник в добрите си куплети.
Душата ми е светъл светофар,
но в него любовта от век не свети.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??