Aug 1, 2018, 9:27 AM

Почти Библейско 

  Poetry » Landscape
610 3 7

Почти библейско

 

Крилете черни към небето блясват, 

пронизващо отеква плясък див, 

изящна шия лебедът отпуска,

съдбата му - родил се е красив...

Заслепяващи лъчи се спускат

в перата му сияят огледално,

тишината сваля свойто було

и гордата осанка се изправя.

В застиналата приказна омая

блещука гладка синева,

треви зелени, дъхави поляни,

а по средата - черен диамант!

Водата нежно потреперва, 

гората затаява дъх

сребристи капки се разплискват

изрисуват в езерото път...

Неземно мамеща картина,

в кристално чистите води

смолисто черен лебедът отплава,

изпращам го с разплакани очи,

защото 

              приказка 

                            такава

                                           няма...!

 

© Весела Маркова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??