Sep 3, 2017, 7:13 AM

Почти Палечка... 

  Poetry » Landscape, Odys and poems, Other
779 2 5

Пътуваше за Амстердам                          

от Едирне.

Тя щеше да се промени –

мечта е туй на всякое лале.

 

Тя щеше да полегне

сред широките полета

на Холандия…

Измежду другите лалета…

 

А след това…

Готова щеше да е да намери дом.

Красивите ѝ розови листа

са само временен подслон.

 

Къде ли щяха да я пратят?

В съседната Фламандия?

Или пък по-натам…

В Нормандия?

 

И дълго време щеше да се чуди,

прегърнала листо.

Щеше да излезе тихомълком,

бавно, да не го отчупи.

 

И колко щяха да ѝ се зарадват…

И колко щеше да е тя щастлива…

 

Но на пазара в Едирне,

пред един холандски прекупвач,

я сцепиха на две,

за да покажат, че е здрава стоката…

 

© Драгомир Лаброев All rights reserved.

Драгомир Лаброев 

2.09.2017

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??