Dec 5, 2006, 5:00 PM

Покой 

  Poetry
701 0 16

Да намеря покой във душата -

ще забравя какво е обида.

Ще изхвърля от там суетата

и ще дам едната си риза.

Да намеря покой във сърцето -

сили трябва да има във мене.

Да е само от обич обзето,

но чужда не ще то отнеме.

Да прогледна, дори и във мрак -

е да търся и там красота,

не да чакам самотен маяк,

вместо мен да твори светлина.

Да посрещна с усмивка деня,

да изпратя спокойна нощта.

Нека бъда добра и в съня

да подавам на всеки ръка!

© Людмила Нилсън All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??